Naar hoofdinhoud

Caspar de Gelder kandidaat Jonge Theoloog des Vaderlands

8 oktober 2024

Caspar de Gelder, 28 jaar en student van de predikantsmaster van de PThU, dingt namens de PThU mee naar de titel van Jonge Theoloog des Vaderlands. Hij is een van de zes jonge theologen die klaar staan met mooie plannen om theologie toegankelijk en relevant te maken voor een breed publiek.

Over Caspar

"Ik ben Caspar de Gelder, 28 jaar en student aan de Predikantsmaster van de PThU. Theologie gaat voor mij over meer dan alleen kennis opdoen. Het is een kritische reflectie op God, de Bijbel en de samenleving. Het lezen van de Bijbelverhalen heeft me geraakt. Het laat me de eerlijke kanten van het leven zien. Maar niet zonder hoop en dat houdt me op de been. Deze oeroude verhalen uit de Bijbel hebben ook vandaag nog veel te zeggen: God laat zich erin vinden."

Caspars missie

"Als Jonge Theoloog des Vaderlands wil ik jongeren opnieuw laten kennismaken met de kracht van de Bijbelse verhalen. Samen met hen wil ik op zoek naar de betekenis van deze eeuwenoude teksten in hun leven. Hoe spreken de Bijbelse verhalen vandaag de dag tot jongeren? Hoe geven ze richting in een gefragmenteerde samenleving? Samen ontdekken we hoe God vandaag nog steeds aanwezig is in de Bijbelse verhalen."

Bekijk video

Verkiezing

Zes jonge mensen staan klaar om Jonge Theoloog des Vaderlands te worden. Het publiek kan bepalen welke drie kandidaten doorgaan naar de finale. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens de Nacht van de Theologie op 14 november. Stemt u ook op Caspar?