Veel enthousiasme voor theologie: stijging aanmeldingen

30 augustus 2024

Het aantal aanmeldingen voor de PThU-master Theologie is dit jaar gestegen met 10%. Bij de premaster is er zelfs een stijging te zien van maar liefst 40%. In totaal hebben zich dit jaar 236 studenten aangemeld bij de PThU. Dit ondanks de afbouw van de joint bachelor met de Vrije Universiteit en de ontwikkelingen in de synode rondom het ambt.

Heugelijke trend

Het enthousiasme voor theologie lijkt een heugelijke trend: ook bij collega-instellingen de Theologische Universiteit Utrecht en de Theologische Universiteit Apeldoorn is het aantal aanmeldingen voor theologie gestegen, meldde het Nederlands Dagblad deze week. Onze partner de Rijksuniversiteit Groningen meldde begin deze zomer ook al een stijging van het aantal aanmeldingen voor hun bachelor Theologie, waarin de PThU deelneemt.

Mooie ontwikkelingen

Dankzij de groei van de premaster en daarmee het aantal wat oudere zij-instromers komt er een mooie mix van leeftijden en ervaringen bij de PThU. Die mix is er ook wat betreft theologische opvattingen. “Spannend, maar zinvol om met elkaar in gesprek te komen en te blijven,” aldus rector Klaas Spronk in zijn toespraak tijdens de opening van het academisch jaar. In samenwerking tussen de drie PKN-opleiders de PThU, de Christelijke Hogeschool Ede en Windesheim is een prachtige gezamenlijke campagne gestart om nog meer studenten enthousiast voor theologie te maken.