PThU haalt ruim € 4.500 op voor Near East School of Theology

13 juli 2024

Het eindbedrag van onze fietstour- en wandel-sponsortocht voor de Near East School of Theology in Beiroet is bekend: € 4.550,24! 

Geslaagde sponsortocht

Op 21 juni maakte de PThU symbolisch de oversteek naar de nieuwe vestiging in Utrecht. Vanuit Groningen en Amsterdam vertrokken twee groepen op de fiets voor een tourtocht van respectievelijk 218 en 40 kilometer. Een wandelgroep liep door Utrecht om daar alle theologische plekken te verkennen. We maakten deze tochten niet alleen voor onszelf: deelnemers lieten zich sponsoren voor de Near East School of Theology in Beiroet. Met het sponsorgeld schaft dit protestantse seminarie nieuwe boeken aan.

Sponsors bedankt!

Onze enorme dank gaat uit naar iedereen die heeft bijgedragen aan dit prachtige resultaat voor de bibliotheek van NEST. En natuurlijk naar alle medewerkers en studenten van de PThU die een geweldige prestatie hebben geleverd.

De Near East School of Theology (NEST) is een interconfessioneel protestants seminarie dat sinds 1932 de kerken van het Midden-Oosten bedient. Het is gevestigd in Beiroet en is eigendom van de Nationale Evangelische (Presbyteriaanse) Synode van Syrië en Libanon, de Unie van de Armeense Evangelische Kerken in het Nabije Oosten, het Bisdom Jeruzalem van de Episcopale Kerk en de Lutherse Kerk in Jordanië. Studenten komen uit het hele Midden-Oosten en gaan terug om hun kerken te dienen als predikanten en opvoeders.

Met de huidige situatie in Libanon en de regio zijn de levensomstandigheden dramatisch verslechterd en is het runnen van een instituut als NEST een uitdaging geworden. De hulp van de PThU-gemeenschap bij het verbeteren van de bibliotheek is zeer welkom en wordt gezien als een teken van vriendschap en collegialiteit.