Toekomstgericht kerk-zijn – met Andrew Root

5 november 2024 13:00 - 17:15

Wat hebben kerken nodig in deze tijd van leegloop en krimp? De bekende Amerikaanse theoloog Andrew Root schreef er een boek over. Op 5 november komt hij naar Nederland. Een mooie gelegenheid om nieuwe inspiratie te vinden voor je werk in de kerk.

Wachten op God

Samen met theoloog Blair Bertrand zet Andrew Root in het boek Wachten op God uiteen wat kerken in deze tijd nodig hebben. Ze zoeken de oplossing niet in allerlei vernieuwingen en campagnes, maar roepen de kerk op te wachten op wat God gaat doen. Het boek geeft handvatten hoe je in een seculiere tijd gelovig en geïnspireerd kerk kunt zijn.

Op 5 november spreekt Root over zijn boek op een bijeenkomst van de Protestantse Kerk en de PThU, in het kader van het onderzoeksprogramma Toekomstgericht kerk-zijn. Na zijn lezing is er ruimte voor gesprek onderling en met Root en een panel, waarin we met de panelleden op zoek te gaan naar handvatten voor de dagelijkse praktijk op het gebied van bijvoorbeeld missionair werk en gemeenteopbouw.

Uitdagingen voor kerken

Andrew Root (1974) is praktisch theoloog en professor in 'Youth and Family Ministry' op het Luther Seminary in St. Paul, Minnesota, VS. In hoog tempo schrijft hij boeken die steeds een snaar weten te raken. Hij gaat uitdagende vragen niet uit de weg en zoekt steeds de verbinding tussen kerk, cultuur, samenleving en de verschillende generaties. Root schrijft toegankelijk en diepgaand over de uitdagingen waar kerken voor staan.

Programma 

  • 13.00 uur Ontvangst
    • welkom en introductie
    • lezing Andrew Root
    • samen in gesprek
    • panelgesprek (thema en namen volgen)
    • borrel
  • 17.15 uur Einde

We organiseren deze bijeenkomst in samenwerking met de Theologische Universiteit Utrecht. Op 4 november is er een symposium met Root specifiek voor jeugdwerkers. Meer informatie daarover op de website van de Theologische Universiteit Utrecht.  

Locatie

Mattheüskerk, Hendrika van Tussenbroeklaan 1A, 3533 SZ Utrecht

Aanmelden

Aanmelden kan tot en met 29 oktober. De kosten voor dit evenement bedragen € 45 per persoon.