Netwerkdag Biblioloog

28 september 2024 10:00

Nu ook Nederland steeds meer gecertificeerd groepsbegeleiders Biblioloog telt, komt een Nederlands-Vlaams Netwerk steeds concreter in zicht. De eerste ideeën hiervoor deelden we vorig jaar al in een geslaagde eerste Netwerkdag Biblioloog. In 2024 is opnieuw de laatste zaterdag van september gereserveerd voor een Netwerkdag Biblioloog vol (be)oefenen, ontmoeten, uitwisselen en de volgende stappen richting het netwerk.

Voor wie?

Iedereen die gecertificeerd groepsbegeleider is, kan zich bij het netwerk aansluiten en voor de netwerkdag aanmelden. In de ochtend staat het beoefenen van biblioloog centraal en kun je je via workshops verder bekwamen in onderdelen daarvan. Na de lunch met tijd voor ontmoeting en gesprek is er tijd voor het uitwisselen van ervaringen en bespreken we de plannen voor het vormgeven van het Nederlands-Vlaams netwerk. Nadere voorstellen mbt dat netwerk zullen in de aanloop naar de netwerkdag gedeeld worden met wie zich aanmeldt voor de netwerkdag of wie aangeeft op de hoogte te willen blijven.

Doel

Het netwerk heeft tot doel om de biblioloog-beoefening in Nederland te stimuleren en de kwaliteit ervan hoog te houden. Dat willen we doen door het contact tussen biblioloog-groepsbegeleiders te bevorderen door ontmoetingsmomenten en online uitwisselmogelijkheden. In het samen beoefenen tijdens netwerkdagen kunnen verschillende stijlen en ervaringen bij elkaar komen en elkaar voeden.

Plaats en kosten

De netwerkdag is van 10.00 tot 15.00 uur en vindt plaats in de Sionskerk in Zeist. We vragen een bijdrage van € 15 als tegemoetkoming in de onkosten. Dit betaal je direct bij aanmelding.

Aanmelden

Kun je niet bij de netwerkdag zijn maar wil je wel op de hoogte blijven van het netwerk, meld je dan aan voor de lijst.

Ben je nog geen gecertificeerd groepsbegeleider maar heb je wel belangstelling voor biblioloog? Volg dan eerst de basiscursus in september