Open Dag Bachelor Theologie

2 februari 2024 10:00 - 13:00

Ben je geïnteresseerd in vakgebieden als sociologie, psychologie, filosofie, antropologie, taal, geschiedenis en/of kunst? Dan biedt de studie Theologie alles wat je zoekt! Wil je meer weten? Bezoek dan de bachelor open dag van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG). De PThU biedt hierbij een traject aan waarmee je direct kunt doorstromen naar de masteropleiding tot predikant.

Over de opleiding

Bij de opleiding Theologie verdiep je je in het christendom, jodendom en islam vanuit diverse wetenschappelijke perspectieven: (kunst)geschiedenis, filosofie, psychologie, sociologie en taalkunde. Je onderzoekt hoe mensen reflecteren op hun geloof en hun pogingen om God te begrijpen en te bereiken, bijvoorbeeld door heilige geschriften, rituelen en kunst. Je bestudeert de ontstaansgeschiedenis van deze religies en hoe ze in samenhang en interactie met elkaar de huidige wereld hebben gevormd.

Open dag

Op de open dag zijn er twee voorlichtingsronden. Tijdens een voorlichtingsronde krijg je informatie over de inhoud en opbouw van de opleiding Theologie. Ook volg je een proefcollege van RUG-docent dr. Arjen Bakker (docent Oude Testament) om te ervaren hoe het is om Theologie te studeren. Bachelorstudenten geven graag een rondleiding door het prachtige historische gebouw van de RUG. Bovendien zijn de studieadviseurs aanwezig om je te helpen bij het kiezen van een studie die het beste bij jou past.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden op de website van de RUG via de knop hierboven.